Rådgivningsgruppen

Referat fra 4. juni 2018

MØTEREFERAT FRA SENTRALT BRUKERRÅD

Dato: Arkivkode: 05.06.18

Møtedato: 4. juni 2018 Tilstede: Sissel Mette Nyberg (NFU), Geir Hanssen(LUPE), Lars Ole Bolneset (tilrettelegger brukerrådsarbeid) Heidi Hesselberg (seksjonsleder), Vibeke Rosenvinge (tjenesteleder), Merete Bjørke (brukerrepresentant), Bente Moe Eriksen (boligkoordinator) Forfall: Neste møte: 17. september 2018 kl. 16.00 – 18.00
Møtested: Kommunegården, møterom C

Referent: Bente Moe Eriksen Oppfølgingsansvarlig 1.
Godkjenning av referatene fra møtene 20.11.17, 29.01.18 og 12.03.18. Kommentarer til nevnte referater; – Handlingsprogrammet (HP) gjennomgås i Sentralt brukerråd. – Saker som utsettes, blir satt opp som oppfølgingssaker i referatene.

2. Informasjon fra seksjonsleder – Salg av tomter på Emma Hjorth og bruk av midlene. Det er utarbeidet kriterier for bruk av midlene. Brukerrådene, tjenesten, NFU og LUPE kan innen 30.09.18 sende forslag på hva midlene kan brukes til. Forslagene sendes til seksjonsleder Heidi Hesselberg, som tar opp innkomne forslag i Sentralt brukerråd 22.10.18.

– Presentasjon med lysbilder av Regionalt Aktivitetssenter (REGA). Emma Spelet planlegges å settes opp igjen i 2019.

– Aktivitetsdag på Emma Hjorth, 07.06.18. For tredje året stiller firmaet AbbVie frivillig opp og er med på å arrangere aktivitetsdag i samarbeid med Bærum kommunale dagtilbud og Emma Kafe. o Minner om at Rådgivningsgruppens kalender gir en god oversikt over aktiviteter m.m. https://www.radgivningsgruppen.no/kalender/

– Presentasjon med lysbilder av Avlastnings- og barneboligene. Alt er per definisjon avlastning og vedtak om avlasting gis til foreldrene. I Det benyttes likevel to ulike begreper for å vise en forskjell på avlastningsbolig kontra avlastning i barnebolig. Forskjellen er omfanget av vedtaket i antall døgn pr måned.

– Forskningsprosjekt på ernæring. Det er sendt søknad til Forskningsrådet. Forventet behandlingstid er 3 mnd. Planen er oppstart 01.01.2019 med prosjektperiode på 3år.

– Politiske saker. Eie eller leie. Saken er utsatt til over sommeren.

1

Prinsipper om størrelse på driftsenheter. Notat til politisk utvalgsmøte i BIOM 6.6.18. Rådmannen tar initiativ til at Bærum kommune deltar i et forskningsprosjekt om dette temaet, for eksempel i samarbeid med Bergen kommune og Husbanken.

3. Informasjon fra Brukerrådet Planlagt og gjennomført Temakveld: ”Sjef i eget hus?”. Innlegg, Mentimeter og gruppearbeid. https://www.radgivningsgruppen.no/temakveld-sjef-i-eget-hus/ Jobbet med lett-lest beskrivelse av brukerråds-arbeid i kommunen. Denne er nå ute til høring.

Rapporten fra mobbe-konferansen og plakatene er ferdige og overlevert til tjenestelederne.

Vi jobber også med å få flere medlemmer i gruppen.

Tur til Gøteborg i mai har blitt utsatt til august 2018 for å få med alle kommunene. Vi reiser brukere fra Gjøvik, Eidsberg, Skedsmo og Bærum. Vi regner med å bli nesten 25 fra Norge.

På fredag 25. mai hadde vi et «Bli kjent treff» med alle brukerrepresentanter og tilrettteleggere fra kommunene. https://www.facebook.com/search/str/brukerr%C3%A5d/keywords_search Avreise mandag 20.8 på ettermiddagen og hjem igjen onsdag 22.8 på kvelden. I Gøteborg skal vi også treffe RiksGrunden, ULF fra Danmark og kanskje Spyr meg fra Færøyene. Vi skal bli litt kjent, så skal vi snakke om brukerrådsarbeid og muligheten for å starte en Skandinavisk forening og samlingspunkt.

Frivillighetsarbeid i kommunen og Velferdsteknologi er to saker som vi også skal jobbe videre med.

I morgen er det sommeravslutning for SAR på Emma kafe.

4. Status boligprosjekter Prosjekter som er nevnt i tidligere referat går sin gang. I tillegg er jevnlig kontakt med Eiendom for å vurdere nye boligprosjekter.

5. Boligprosjekt i Gabbroveien (Kolsås) Det ble vist tegninger av bygget, leilighetene, personalfasiliteter, aktivitetsrom. Tegningen sendes ut med referatet og innspill kan sendes seksjonsleder.

6. Eventuelt

– Temakvelder NFU stilte spørsmål rundt temakvelder for pårørende. Kan det bli for mange? Som ett resultat av Brobyggerprogrammet, har en arbeidsgruppe jobbet med nettverk, samhandling og tilbakemelding. Det er videre lagt opp til 2 til 4 temakvelder pr. år. Seksjonsleder tar opp videre samarbeid om temakveldene drøftes videre med involverte parter. Sentralt brukerråd

2

ønsker å komme med innspill til temaer for temakvelder fremover.

– Temakveld 12.4.18 NFU kom med tilbakemelding fra sine medlemmer på temaet» Foreldre i det lange løp», 12.04.18 på at det var gode og dyktige foredragsholdere, men det kunne være enda tydeligere på temaets vinkling og fokus, da ikke alle opplevde temaet som like aktuelt.

– Pårørendeskole Informasjon om ny runde med Pårørendeskole med tema aldring og helse er sendt ut. Det legges opp til 5 temakvelder i løpet av høst 2018. Dette er tt opplegg som er utarbeidet av Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse og som kommunen søker midler om til gjennomføring. NFU har gjennom sine medlemmer fått tilbakemelding på at pårørende skolen er ett godt tilbud. Har også fått tilbakemelding om at det er omfattende og for flere vanskelig å sette av så mange kvelder. Det er ønske om at kommunen ser på mulighetene for om dette kan gjøres på andre måter. For eksempel lenger, men færre kvelder. Seksjonsleder tar med seg innspillet videre i arbeidet.

Oppfølgingssaker (som vurderes fra gang til gang når agendaen settes opp) – Gå gjennom forslag på hva midlene fra salg av tomter kan brukes til. – Status Brobyggerprogrammet – Resultat fra mentimeter undersøkelsen blant deltakere på «Sjef i eget hus» – Invitere valgstyret til et møte

Møtedatoer; – 17.09.18 – 22.10.18 – 17.12.18 Møterom C, kommunegården fra 16.00 – 18.00.